Toftabryggan

Toftabryggan har fått sitt namn från Toftasjön i Växjö. Efter långt funderande på min egen brygglösning mötte jag Shorestation från USA på båtmässan i Göteborg i februari 2005. Det mötet slutade med att jag startade företaget Toftabryggan. Shoresation är marknadsledande på bryggor i USA. Deras bottenstående system är genialiskt i sin konstuktion samt lätthanterligt, stabilt och flexibelt. Jag har kombinerat deras benställning med Svenskt virke och fått fram Toftabryggan.

Ofta har jag funderat på lösningar för att göra tilläggning av mina båtar enklare och på hur man kan slippa det urtrista arbetet med att bottentvätta båten under och efter varje säsong. Toftabryggans båtliftar från Shorestation är en utmärkt lösningar på dessa problem!

Flertalet av er har säkert sett mig hängandes under en helikopter i Forbo Forshagas reklamfilmer från 1994 och 1996, åkandes på bara fötterna.  Jag och min bror har tävlat över hela världen i barefoot. Numera blir det bara någon tävling vart eller vartannat år. Jag har varit aktiv inom vattenskidsporten både på lokal och nationell nivå, dels som åkare, men även som styrelsemedlem i Svenska Vattenskidförbundet. Vatten- och båtsport har alltid varit en självklar del i mitt liv. Det är i USA som jag har lärt mig deras bekväma sätt att parkera båten.

Snart är det sommar igen, Lars Nilsson